Učesnici / Programi

KONCERT NOTE IZ SRCA (20. 12. 2009.)

Aleksandar Simić i Serafimi

(Serafime su ovom i mnogim drugim prilikama činili: Miloš Petrović – violinista, Natalija Radić – sopran, Srđana Jovanović – klavir, Gordan Trajković Džoki – violina i Jovana Stojanić – klarinetistkinja i donator razglednica za decu sa daunovim sindromom koje su pravila deca iz škole u kojoj Jovana predaje: Aleksandra Mihajlović, Petar Živanović, Nevenka Popović, Ljiljana Stojiljković, Ivana Vukosavljević, Milica Ilić, Katarina Karić, Filip Živanović, Marko Andjelković, Miloš Petrović i prof. Tamara Ćulibrk.)

Gosti: baletski igrači Narodnog pozorišta u Beogradu – Milena Ivić i Željko Grozdanović, mađioničar Đorđe Kaurin i KLOVNOVI LEKARI

Studenti Fakulteta za medije i komunikacije koji su nedeljama bili angažovani u pomaganju oko različitih aspekata ovih programa, od nalaženja dela poklona za decu, preko pravljenja ovog internet sajta, do pripremanja prostora u kojima su se desili susreti sa publikom: Dunja Stojčić, Tijana Iskić, Srđan Arambašić, Aleksandra Marković, Aleksandra Panjković, Svetozar Kujić, Ljuba Milić, Aleksa Čokić, Sanja Petričić, Eduard Jovanović.

_____________________________________________________________________________________

KONCERT NOTE IZ SRCA (23. 12. 2009.)

Svi izvođači koji su se pojavili na prethodnom koncertu, plus hor Belkanto sa dirigentkinjom Zoranom Žderić i solistkinjom Jelenom Dragojlović i dramski umetnici: Aleksandra Janković, Hristina Popović i Goran Jeftić.

_____________________________________________________________________________________

MAĐIONIČARSKI SPEKTAKL ĐORĐA KAURINA (30. 12. 2009.)

Priređen u prostorijama Kreativno edukativnog centra za mentalno nedovoljno razvijene osobe, za oko stotinu dece sa daunovim sindromom. Đorđu se u divnom i maštovitom programu pridružio i klovn Ronald, inače zvanična maskota kompanije McDonalds, koja pomaže štićenicima ovog centra a neke od njih i zapošljava.

____________________________________________________________________________________

SPASIMO JELKE (3. 01. 2010.)

Na poziv Vesne Jugović i NVO Vratimo lepotu rekama, oko tridesetoro dece i centra Kec MNRO učestvovalo je u sađenju jelki i iskusilo radost pomaganja drugom živom biću – u ovom slučaju jednom četinaru.

Učesnici ovog programa su sama deca i njihova vaspitačica gđica Greta Kecman.

___________________________________________________________________________________

KONCERT ZA DECU SA KOSOVA (04.06.2010.)

Pijanisti Jovan Stamatović Karić i Aleksandar Simić, družili su se sa mladim ljudima sa Kosova i Metohije koji su ovom prilikom bili u poseti Beogradu. Svesni činjenice da već godinama žive u izolaciji, umetnici su se pre svega potrudili da ih zabave i da učine da se kao gosti i publika osećaju lepo, a onda da ih polako, kroz priču i sviranje, uvedu i u svet klasične muzike.

___________________________________________________________________________________

SVETSKI DAN MUZIKE (21.06.2010.)

Polučasovni nastupi velikog broja muzičara počinju u tri sata popodne a završavaju se u ponoć i odvijaju se na tri žanrovski različito definisane muzičke bine u Beogradu: Classic Stage – Manjež park, Pop-Rock Stage – Park kod hotela Palas na Topličinom vencu i World music/Jazz/Electronic Stage – Kalimegdan (Muzički paviljon, 150 metara od glavnog ulaza iz Knez Mihajlove )

____________________________________________________________________________________

KONCERT ZA DECU U SREMČICI (03.07.2010.)

Mala ali izabrana banda, u sastavu – Amra Latifić (glumica), Đorđe Kaurin (mađioničar), Tomislav Mačukat (violinista) i Aleksandar Simić (pijanista i kompozitor), sela je u kola natovarena instrumentima, kostimima i mađioničarskim rekvizitima i zapucala put Sremčice u susret mališanima koji tamo provode uglavnom čitave svoje živote. Štićenici doma su srednje i teško mentalno retardirani i najčešće ili siročići ili iz porodica koje zbog teške materijalne situacije u kojoj se nalaze nisu mogli da ih izdržavaju. Ima ih oko 350 i zahvaljujući dobroj upravi doma žive u daleko boljim uslovima nego deca u sličnim domovima po provinciji, ali ih i dalje retko ko ikada posećuje. Apelujemo na one koji misle da bi mogli da odu i u bilo kojoj formi se podruže sa njima da to i urade.
____________________________________________________________________________________